House in Shinoharadai / Tai and Associates

first_img House in Shinoharadai / Tai and Associates House in Shinoharadai / Tai and AssociatesSave this projectSaveHouse in Shinoharadai / Tai and Associates “COPY” Architects: Tai and Associates Area Area of this architecture project Houses ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/442268/house-in-shinoharadai-tai-and-associates Clipboard Save this picture!© Seiichi Ohsawa+ 14 Share ArchDaily Year:  Japan CopyHouses•Japan Projects CopyAbout this officeTai and AssociatesOfficeFollowProductConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesHousesJapanPublished on October 29, 2013Cite: “House in Shinoharadai / Tai and Associates” 29 Oct 2013. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPartitionsSkyfoldChoosing the Skyfold Wall for Your SpaceGlass3MGlass Finish – FASARA™ GeometricShower ColumnshansgroheShoulder ShowersPanels / Prefabricated AssembliesMorin Corp.Metal Wall Systems – ExposedStonesCosentinoSurfaces – Dekton® Stonika SeriesConcrete FloorsSikaIndustrial Floor CoatingsHanging LampsLouis PoulsenPendant Lights – KeglenDoorsSky-FrameInsulated Sliding Doors – Sky-Frame SlopeThermalSchöckMinimizing Thermal Bridges in BalconiesWindowspanoramah!®ah! Ultra MinimalistEnclosures / Double Skin FacadesAlucoilStructural Honeycomb Panels – LarcoreWork ChairsDynamobelWork Chair – SLAT 16More products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream 2013 “COPY” Area:  393 m² Area:  393 m² Year Completion year of this architecture project Photographs photographs:  Seiichi OhsawaPhotographs:  Seiichi OhsawaSave this picture!© Seiichi OhsawaText description provided by the architects. The site is situated on a small hill in Yokohama. A new program, composed of two-family residence and office, is applied to the building, while paying attention to preserve the family’s history and memories attached to the land. The building is divided in different volumes according to the scale of the surrounding residences. The podium is constructed of concrete retaining walls, the main volume, which is regarded as piano nobile, is made of concrete using wood panel formwork with tongue-and-groove joints, and the white volume contains office. The form of each volume expresses a different function inside.

Save this picture!© Seiichi OhsawaThe interior space is planned around the old pine tree with the family history. Living/dining/kitchen space of the parents’ house is located around the tree, and the exterior wall continues into the interior space, integrating the terrace and the living room.

Children’s house and office shares the main entrance. The impressive stairs lead to the second floor from the entrance hall. All the volumes protrude into the void, with the soft natural light cascading from above; this is the symbolic space of this architecture. Save this picture!© Seiichi OhsawaThe office has a modern interior space based on black and white in harmony with the landscape.

From the second floor one can enjoy a full panorama of Yokohama Bay. The second floor is composed of an open plan in order to provide fine views from everywhere for the children’s family. Living/dining/kitchen space extends to the roof terrace continuously, so that the interior and the exterior merge into each other, and the house will open up towards the sky.

These three separate functions are closely connected with the exterior in different ways, while placed at an appropriate distance where one can feel presence of others.Save this picture!ElevationProject gallerySee allShow lessFitzroy House / Techne ArchitectsSelected ProjectsVilla for Girls / Soliscolomer y AsociadosSelected Projects Share 2013 ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/442268/house-in-shinoharadai-tai-and-associates Clipboard Year: last_img